poniedziałek, 2 sierpnia 2010

Biszkopty dla najmłodszych i nie tylko...

łatwe
Przygotowanie: 45 minut


Co będzie potrzebne:
- 2 miski
- mikser/ trzepaczka
- blacha
- papier do pieczenia
- łyżka

Składniki:
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- maliny/truskawki

1. Nastawiamy piekarnik na 180 °C. W pierwszej misce ubijamy żółtka z cukrem.

2. W drugiej misce ubijamy białka na sztywną pianę - najlepiej mikserem. Następnie dodajemy je do miski z żółtkami i delikatnie mieszamy.

3. Na blaszce układamy papier a powstałą masę nakładamy łyżką. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut.

4. Biszkopty najlepiej smakują z malinami i truskawkami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz