łatwe
przygotowanie: 10 minut
Co będzie potrzebne:
- kieliszki do jajek
- łyżeczki
- garnek
- igła
- łyżka
Składniki:
- 4 jajka
- chleb pełnoziarnisty
- masło
- pieprz
- sól
1. Do garnka wlewamy taką ilość wody, by zakryć jajka. Doprowadzamy do wrzenia. Wszystkie jajka nakłuwamy delikatnie igłą na środku szerszej części podstawy. Wkładamy do wrzątku za pomocą łyżki - powoli i delikatnie.
2. Jajka gotujemy ok 4-5 minut. Wyjmujemy i schładzamy zimną wodą. Wkładamy do kieliszek i obieramy ze skorupki. Możemy troszkę posolić i popieprzyć.
3. Podajemy z chlebem posmarowanym masłem.
Smacznego!
poniedziałek, 16 sierpnia 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz