średniotrudne
przygotowanie: 30 minut
Co będzie potrzebne:
- wyciskacz do czosnku
- duża miska
- trzepaczka
- blacha
- papier do pieczenia
- pędzelek
- olej
Składniki:
- jajko
- 500g mięsa mielonego wołowego
- łyżka bułki tartej
- 2 ząbki czosnku
- mielona papryka
- suszony koperek
- sól
- pieprz
1. Nastawiamy piekarnik na 190 °C. Do miski wlewamy jajko i je ubijamy. Następnie wrzucamy mięso, dodajemy bułkę tartą, sprasowany czosnek, paprykę, koperek, sól i peprz. Wszystko mieszamy rękoma.
2. Na blaszcze kładziemy papier do pieczenia i natłuszczamy go pędzelkiem.
Z mięsa formujemy kotleciki - małe albo duże, jak kto woli. Wkładamy do piekarnika na ok 20 minut.
Smacznego!
poniedziałek, 23 sierpnia 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz