łatwe
przygotowanie: 30 minut
Co będzie potrzebne:
- garnek
- patelnia
- 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
- drewniana łyżka
- duża miska
Składniki:
- 2 jajka
- 3 plastry bekonu
- 100g ryżu
- puszka zielonego groszku
- curry
- sól
- pieprz
1. Gotujemy ryż. Następnie kroimy bekon na drobne kosteczki i wrzucamy na natłuszczoną patelnię. Dokładnie smażymy, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką.
2. Na patelnię wrzucamy ryż. Chwilkę podsamażamy i rozbijamy na patelni tuż obok jajka. Gdy jajka się delikatnie podsmażą dokładnie wszystko mieszamy.
3. Otwieramy puszczkę zielonego groszku i wylewamy do zlewu wodę. Groszek dodajemy na patelnię. Całe danie przyprawiamy dla smaku curry, solą i pieprzem. Gotowe danie nakładamy do miski.
Smacznego!
poniedziałek, 15 marca 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz