średniotrudne
przygotowanie: 1h 40 minut
Co będzie potrzebne:
- 2 miski
- mikser
- forma
- tarka
- łyżka masła
- sitko
Składniki:
- 2 jajka
- 100g gorzkiej czekolady
- 500g mąki pszennej
- 250g płynnego miodu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250g cukru
- 100g posiekanych migdałów
- łyżeczka utłuczonych goździków z cynamonem
- cukier puder
1. Ustawiamy piekarnik na 160°C. Miksujemy w misce jajka, goździki z cynamonem, cukier i miód. Do drugiej miski ucieramy na tarce czekoladę. Następnie dodajemy przez sitko do ciasta mąkę, proszek i czekoladę. Miksujemy.
2. Gdy utworzy się gładka masa dodajemy migdały. Formę starannie natłuszczamy masłem i przelewamy do niej ciasto. Wstawiamy do piekarnika na godzinę.
3. Wystygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
poniedziałek, 22 marca 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz