poniedziałek, 22 sierpnia 2011

31 sierpnia będzie obchodzony Ogólnopolski Dzień Solidarności . Z tej okazji przygotowaliśmy przepis na Jaja z Sokołowa w Galarecie

- przygotowanie powyżej 1 godziny
- łatwe

Składniki:
- 4 Jaja z Sokołowa
- 8 plastrów polędwicy
- 1 kostka rosołowa
- żelatyna
- pieprz, sól, ocet

Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połowy.
2. Każdą połówkę jajka owinąć plastrem polędwicy,
3. Połówki poukładać w niezbyt głębokim naczyniu.
4. Wodę zagotować.
5. Rozpuścić w niej kostkę rosołową i dodać żelatynę pieprz, sól i ocet (pamiętać, żeby nie gotować ponownie).
6. Przestudzonym wywarem zalać jajka.
7. Odstawić do zastygnięcia.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz