poniedziałek, 6 września 2010

Omlet z mozzarellą na obiad lub kolację

średniotrudne
przygotowanie: 20 minut


Co będzie potrzebne:
- miska
- trzepaczka
- łyżka wazowa
- patelnia


Składniki:
- 7 jaj
- 2 mozzarelle
- masło do smażenia
- 10 łyżek mąki
- 10 łyżek mleka
- sól


1. W misce ubijamy trzepaczką jajka z mąką, mlekiem i szczyptą soli. Ubijamy aż utworzy się gładka masa.

2. Mozzarellę kroimy na plastry. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy jedną pełną łyżkę wazową. Gdy omlet się podsmaży, kładziemy na nim ser i składamy na pół. Zostawiamy na 30 sekund i zdejmujemy z patelni. I tak kilka razy...

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz