łatwe
przygotowanie: 4h
Co będzie potrzebne:
- 4 garnki
- durszlak
- duża deska do krojenia
- nóż
- duża misa
Składniki:
- 3 jajka
- 1kg ziemniaków
- 6 buraków
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- seler
- cebula
- 4 korniszony
- 1/2 szklanki fasoli z puszki
- łyżka masztardy
- łyżka soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
1. W pierwszym garnku gotujemy na miękko ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler. W drugim buraki. W trzecim podgrzewamy fasolę. W czwartym gotujemy na twardo jajka (ok. 10 minut).
2. Warzywa odcedzamy w durszlaku i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do misy, dodajemy pokrojone jajka, korniszony i posiekaną cebulę. Dokładnie mieszamy.
3. Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem, musztardą, sokiem z cytryny i oliwą. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Smacznego!
wtorek, 14 września 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz