łatwe
przygotowanie: 25 minut
Co będzie potrzebne:
- blacha
- tłuszcz
- patelnia
- łopatka do smażenia
Składniki:
- 5 jaj
- 5 kromek chleba żytniego
- 150g boczku wędzonego
- 5 plasterków sera żółtego np. munster
- 3 filety anchois w oleju
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
1. Nastawiamy piekarnik na 200 °C. Najpierw smarujemy tłuszczem blachę. Kładziemy kromki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, a następnie pojedyńczo smażymy plasterki bekonu z jajkami na wierzchu. Jajka mają być sadzone.
2. Solimy i pieprzymy dla samku. Potem przekładamy boczki z jajkiem na chleb. Dodajemy plasterki sera i filety anchois. Wkładamy do piekarnika i wyjmujemy gdy ser się rozpuści.
Smacznego!
poniedziałek, 14 czerwca 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz