średniotrudne
przygotowanie: 1,5 h
Co będzie potrzebne:
- tarka
- duże naczynie
- duża patelnia
- tłuszcz
- łopatka do przewracania
Składniki:
- 2 jajka
- 5 dużych ziemniaków
- dżem/cukier
1. Obieramy ziemniaki i ścieramy na tarce do naczynia. Czekamy 30 minut.
2. Następnie odlewamy wodę i dodajemy 2 jaka. Dokładnie mieszamy. Na patelnię wylewamy tłuszcz i czekamy aż się podgrzeje. Nabieramy masę łopatką do przewracania i kładziemy na patelni. Smażymy z obu stron na średnim ogniu ok. 30 minut.
3. Placki można podawać z dżemem lub cukrem.
Smacznego!
poniedziałek, 31 maja 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz