poniedziałek, 5 kwietnia 2010

Wiosenna zupa z zielonego groszku

łatwe
przygotowanie: 20 minut

Co będzie potrzebne:
- garnek
- blender
- trzepaczka
- szklanka
- miska

Składniki:
- jajko
- puszka zielonego groszku
- 250 ml śmietany kremówki
- 1 l rosołu
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mleka
- cukier
- koperek
- łyżeczka Vegety
- sól

1. Wlewamy zielony groszek wraz z zalewą do garnka. Miksujemy. Następnie wlewamy do niego rosół. Czekamy, aż zupa zacznie się gotować.

2. W szklance mieszamy mąkę z mlekiem i dodajemy do zupy. Doprawiamy według uznania cukrem, vegetą i solą.

3. W misce ubijamy trzepaczką śmietanę z surowym żółtkiem. Dodajemy do zupy zdjętej z ognia. Na koniec przyprawiamy koperkiem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz