łatwe
przygotowanie: 35 minut
Co będzie potrzebne:
- blacha średniej wielkości
- pergamin
- garnek
- mikser
- miska
Składniki:
- 6 jaj
- 200g gorzkiej czekolady
- 200g masła
- 100g mąki
- 300g cukru
- 50g łuskanych włoskich orzechów
1. Nastawimy piekarnik na 200 °C. W garnku rozpuszczamy połamaną czekoladę z masłem. Dokładnie mieszamy.
2. W misce ubijamy mikserem jajka, dodajemy cukier i mąkę. Następnie wlewamy przestudzoną czekoladę i pokruszone orzechy. Miksujemy.
3. Blachę wykładamy pergaminem i wylewamy cisto. Pieczemy ok. 20 minut.
Smacznego!
poniedziałek, 19 kwietnia 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz