poniedziałek, 26 kwietnia 2010

Kotlety z ryżu - dobry dodatek do warzyw

średniotrudne
przygotowanie: 45 minut

Co będzie potrzebne:
- 2 garnki
- patelnia
- tłuszcz


Składniki:
- 2 jajka
- litr mleka
- 2 torebki ryżu
- łyżka pokruszonych grzybów suszonych
- natka pietruszki
- sól
- pieprz biały
- bułka tarta

1. W pierwszym garnku gotujemy ryż w mleku. Wyjmujemy i mieszamy z 2 jajkami.

2. Do drugiego garnka wlewamy szklankę wody, wrzucamy grzyby i gotujemy je do miękkości. Wyjmujemy i dodajemy do ryżu. Solimy, pieprzymy i dodajemy trochę posiekanej pietruszki.

3. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy z niej małe kotleciki. Na koniec obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz