- trudność: łatwe
- czas: 30 min
składniki:
- 8 jaj z Sokołowa
- 1 duża szklanka tartego żółtego sera
- bułka tarta
- sól
- pieprz (może być ziołowy)
- olej
1. 6 jaj z Sokołowa ugotować na twardo, wystudzić
2. Wystudzone jaja obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
3. Dodać 2 surowe jaja z Sokołowa, żółty starty ser, sól i pieprz oraz tyle bułki tartej, aby masa była zwarta.
4. Wszystko powoli i dokładnie wymieszać.
5. Smażyć na oleju z obu stron na złocisty kolor.
P.S. Proponujemy podawać z ryżem i podsmażoną cebulką :)
Smacznego!
wtorek, 14 czerwca 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz