Trudność: łatwe
Czas trwania: 30 min
Składniki:
-3 jaja z Sokołowa
-6 pomidorów
-natka pietruszki
-2 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka majonezu
-1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1.Gotujemy jaja z Sokołowa na twardo, studzimy i kroimy na drobne kawałki.
2. Pomidory na pół.
3.Solimy i odwracamy, aby odsączyć sok do miseczki.
4. Łyżką wyjmujemy miąższ z połówek.
5.Kroimy drobno natkę pietruszki.
6.Odsączamy tuńczyka rozgniatamy widelcem.
7.Dodajemy rozdrobnione jajka, sól, pieprz, oliwę, majonez oraz trochę soku który wcześniej odsączyliśmy z pomidorów i ucieramy na jednolitą masę. Wsypujemy natkę, mieszamy.
8.Napełniamy pomidory po brzegi farszem.
P.S Najlepiej podawać z tostami z białego pieczywa.
Smacznego!
poniedziałek, 27 czerwca 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz