poniedziałek, 27 czerwca 2011

29 czerwca to DZIEŃ RATOWNIKA WOPR. Jako koło ratunkowe proponujemy więc pomidorki nadziewane tuńczykiem.

Trudność: łatwe
Czas trwania: 30 min

Składniki:
-3 jaja z Sokołowa
-6 pomidorów
-natka pietruszki
-2 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka majonezu
-1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1.Gotujemy jaja z Sokołowa na twardo, studzimy i kroimy na drobne kawałki.
2. Pomidory na pół.
3.Solimy i odwracamy, aby odsączyć sok do miseczki.
4. Łyżką wyjmujemy miąższ z połówek.
5.Kroimy drobno natkę pietruszki.
6.Odsączamy tuńczyka rozgniatamy widelcem.
7.Dodajemy rozdrobnione jajka, sól, pieprz, oliwę, majonez oraz trochę soku który wcześniej odsączyliśmy z pomidorów i ucieramy na jednolitą masę. Wsypujemy natkę, mieszamy.
8.Napełniamy pomidory po brzegi farszem.

P.S Najlepiej podawać z tostami z białego pieczywa.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz