czwartek, 9 czerwca 2011

Imbirowe - faszerowane Jaja z Sokołowa

- łatwe
- przygotowanie ok. 30 – 40 min

składniki:
- 4 jajka z Sokołowa
- ½ łyżeczki czerwonej papryki (słodkiej)
- łyżeczka natki pietruszki
- ½ łyżeczki
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- pieprz
- cukier
- bułka tarta (do panierowania)
- tłuszcz do smażenia


1. Jajka z Sokołowa ugotować na twardo.
2. Ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół - wzdłuż.
3. Wyjąć żółtka, wymieszać z przyprawami.
4. Powstałą masę, powkładać łyżką w miejsce żółtek.
5. Jaja z Sokołowa z gotowym nadzieniem obtaczamy w bułce tartej.
6. Tak przygotowane smażymy chwilę na złoty kolor.

Najlepiej podawać z pełnoziarnistą kromką chleba oraz sałatką z pomidorów i śmietany.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz