wtorek, 22 marca 2011

Wiosenna sałatka Pastelowa dla dwojga :)

-łatwe
-przygotowanie: ok. 10 min.

Składniki:
-2 Jaja z Sokołowa
-mała główka sałaty lodowej
-1 średniej długości zielony ogórek
-1 duży pomidor
-1/3 szklanki nasion słonecznika
-sól, pieprz
-łyżka oliwy z oliwek

1. Wstawiamy wodę na jajka.
2. Myjemy jajka oraz warzywa.
3. Jajka wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy ok. 5 minut. ("na twardo")
4. Sałatę drzemy na mniejsze kawałki. Pomidora i ogórka kroimy w kostkę.
5. Ugotowane jaja obieramy ze skorupki i kroimy na plasterki.
6. Sałatę, plasterki jajek i pokrojone warzywa mieszamy w misce.
7. Doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Posypujemy nasionami słonecznika.

P.S. Możemy podawać ze zdrowym pełnoziarnistym chlebkiem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz