-łatwe
-przygotowanie: ok. 3
Składniki:
-3 jajka
-1 mały pomidor
-1/3 szklanki posiekanego szczypiorku
-szczypta soli, szczypta pieprzu
-1/3 małej papryki czerwonej
-odrobina oleju (do smażenia)
1. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
2. Pomidora i paprykę myjemy i kroimy na małe kawałki.
3. Rozbijamy jajka do miseczki, delikatnie widelcem je mieszamy, dodajemy pokrojone warzywa i szczypiorek.
4. Mieszankę wylewamy na patelnię z odrobiną oleju. Smażymy wedle uznania.
5. Doprawiamy solą i pieprzem.
P.S. Wiosenną jajecznicę najlepiej zjeść z kawałkiem pełnoziarnistego pieczywa:)I koniecznie przy wspólnym rodzinnym śniadaniu!
Smacznego!
poniedziałek, 14 marca 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz