-łatwe
-przygotowanie: ok. 20 minut
Składniki:
-2 jajka
-3/4 szklanki mąki
-półtorej szklanki mleka
-2 łyżki oleju
-szczypta soli
-szczypta cukru
-1/3 szklanki maku
-dżem morelowy niskosłodzony
-szczypta cynamonu
1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i mleko.
2.Miksujemy. Dodajemy szczyptę soli i cukru orz mak i olej.
3. Miksujemy wszystkie składniki. Jeśli masa jest zbyt gęsta możemy dodać trochę mleka; jeśli zbyt leista trochę mąki.
4. Na patelni (najlepiej teflonowej) smażymy naleśniki na jasnozłoty kolor.
5. W małym garnuszku podgrzewamy na małym ogniu dżem morelowy ze szczyptą cynamonu.
6. Usmażone naleśniki smarujemy grubą warstwą ciepłego dżemu z cynamonem i zawijamy w ruloniki.
Smacznego!
piątek, 11 lutego 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz