środa, 23 grudnia 2009

Pasta jajeczna - alternatywa dla zwykłych kanapek

Przygotowanie: 15 minut

Co będzie potrzebne:

- garnek

- miska

Składniki:

-5 jajek

- majonez

- świeży szczypiorek

- 2 rzodkiewki

- sól

- pieprz

1. Gotujemy jajka na twardo- do wrzącej osolonej wody wkładamy powoli na łyżce jajka. Gotujemy 12 minut.
2.
W międzyczasie kroimy drobno szczypiorek i rzodkiewki.
3.
Obieramy jaja i kroimy je na drobne kosteczki. Wrzucamy do miski, dodajemy szczypiorek, rzodkiewkę, 3 łyżki majonezu, solimy i pieprzymy według uznania. Delikatnie mieszamy.
4.
Powstałą pastę rozsmarowujemy na kromce chleba lub dodajemy dla smaku do kanapki.

Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz