English breakfast - czyli angielskie śniadanie
P łatwe
P przygotowanie: 15 minut
- 2 patelnie
- garnek
- duży talerz
- masło
- olej
Składniki:
– 2 jajka
– 2 kromki chleba tostowego
– 2 plastry bekonu
– 4 plastry pieczarek
– 2 plastry grubo pokrojonych pomidorów
– drobno posiekana cebula
– kaszanka pokrojona w plastry
– 2 parówki
– pół puszki fasolki w sosie pomidorowym
– ketchup
– ocet balsamiczny
1. Rozpuszczamy masło na patelni i dodajemy posiekaną cebulę. Cebula musi się zeszklić. Następnie wrzucamy pieczarki i smażymy, aż stanął się miękkie. Dodajemy sól
i pieprz. Przerzucamy na talerz.
2. Na tą samą patelnię wrzucamy bekon i pomidory. Przerzucamy na talerz.
3. Do garnka wkładamy fasolę i podgrzewamy na małym ogniu. Nie gotujemy. Rozlewamy na talerzu.
4. Obsmażamy plastry kaszanki i parówki.
5. Na drugiej patelni podsmażamy z obu stron chleb tostowy-wykładamy na talerz. Następnie smażymy sadzone jajko- żeby wyszło patelnia musi być bardzo gorąca a masło musi być spienione. Wykładamy na talerz.
6. Do dania możemy dodać ketchup, ocet balsamiczny, sól
i pieprz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz