piątek, 18 grudnia 2009

English breakfast - czyli angielskie śniadanie z jajem!

English breakfast - czyli angielskie śniadanie

P łatwe
P
przygotowanie: 15 minut

Co będzie potrzebene:

- 2 patelnie

- garnek

- duży talerz

- masło

- olej

Składniki:

2 jajka

2 kromki chleba tostowego

2 plastry bekonu

4 plastry pieczarek

2 plastry grubo pokrojonych pomidorów

drobno posiekana cebula

kaszanka pokrojona w plastry

2 parówki

pół puszki fasolki w sosie pomidorowym

ketchup

ocet balsamiczny

1. Rozpuszczamy masło na patelni i dodajemy posiekaną cebulę. Cebula musi się zeszklić. Następnie wrzucamy pieczarki i smażymy, aż stanął się miękkie. Dodajemy sól

i pieprz. Przerzucamy na talerz.

2. Na tą samą patelnię wrzucamy bekon i pomidory. Przerzucamy na talerz.

3. Do garnka wkładamy fasolę i podgrzewamy na małym ogniu. Nie gotujemy. Rozlewamy na talerzu.

4. Obsmażamy plastry kaszanki i parówki.

5. Na drugiej patelni podsmażamy z obu stron chleb tostowy-wykładamy na talerz. Następnie smażymy sadzone jajko- żeby wyszło patelnia musi być bardzo gorąca a masło musi być spienione. Wykładamy na talerz.

6. Do dania możemy dodać ketchup, ocet balsamiczny, sól

i pieprz.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz